Mobiele Seingevers vzw

DE VERENIGING VAN WEGKAPITEINS!

Begeleiden van wielertoerisme

Zou het niet leuker zijn om in groep allen samen zorgeloos een kruispunt over te steken dan constant naar elkaar waarschuwingen te roepen?

Wie zou het niet fijn vinden om in één ruk, zonder oponthoud, te kunnen doorrijden tot aan de volgende stopplaats?

Zou het niet fijn zijn om samen een rit te rijden zonder je zorgen te moeten maken omtrent het andere wegverkeer?


Lees hieronder hoe wij deze mogelijkheid kunnen bieden, uiteraard mits goede afspraken en een goede samenwerking....

Wij vragen U om ons zo snel mogelijk de af te leggen weg te bezorgen alsook het mogelijk aantal deelnemers.

Dit kan op meerdere wijzen gebeuren:

- Een beschrijving van straat per straat

- Een plan via een internet routeplanner

- Een afspraak met een van onze Gidsen waarmee U dan de route rijdt. De Gids installeert zijn GPS in uw wagen en ‘registreert’ de route.

Wanneer de route in ons bezit is verwerken wij deze op GPS en sturen U een kopie van de route, in een leesbaar programma (vb excel) ter goedkeuring. Indien er fouten zijn worden deze aangepast en wordt het plan telkens opnieuw opgestuurd tot alles juist is. Eens het plan goedgekeurd is gaat de Gids over tot verkenning van de route. Ook indien hij met U de route reeds gereden heeft. De Gids neemt nota van alle mogelijke verkeerssituaties, staat wegdek, type wegen, …, en telt hoeveel Wegkapiteins hij zal nodig hebben.

Al deze details worden genoteerd in een briefingdocument en wordt opgestuurd naar al de Wegkapiteins die zullen aanwezig zijn. De Gids voert nog een laatste verkenning uit van het parcours een week voor datum en checkt alle notities. Deze verkenning zorgt er voor dat er nog aanpassingen kunnen uitgevoerd worden indien nodig. Het aantal Wegkapiteins dat de Gids ‘uitgeteld’ heeft, wordt steeds vermeerderd met 3 of 4 extra. Dit om onvoorziene situaties op te vangen.

D-DAY :

De dag van afspraak worden de Wegkapiteins nog eens gebrieft en worden de taken verdeeld.

De Gids rijdt steeds met de Wegkapiteins iets voorop om te kunnen anticiperen op de verkeerssituaties. De groep wielertoeristen worden begeleid door een Kopman en een Afsluiter.

De Kopman blijft op een constante afstand van de eerste fietser en bepaald de snelheid. Dit is belangrijk om de groep gesloten te houden. We rijden immers onder het motto “samen uit, samen thuis”.

De afsluiter zorgt er voor dat er geen verkeer achter de laatste fietser komt “drummen” en zorgt er ook voor dat de Wegkapitein van dienst veilig kan invoegen en ook niet gehinderd wordt door het achteropkomend verkeer.

Vermits wij in radiocontact staan met elkaar kunnen wij snel bepaalde situaties doorgeven en dus ook snel reageren. Deze voorbereidingen geven ons de kans een optimale samenwerking te bekomen tussen alle betrokken diensten en optimaal voor de veiligheid van iedereen te zorgen.

Zoals je merkt, veiligheid en zorg voor een foutloos en ongevalvrij verloop komt bij ons op de eerste plaats. Neem gerust ook even de tijd om ook onze andere begeleidingen en informatie op onze website te lezen.

Hebt U nog meer vragen, aarzel dan niet ons te contacteren via mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Tot op uw volgend evenement ?

Volg ons op facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram